woensdag 2 januari 2019

softbox

Softbox

Een softbox is een soort grote, meestal zwarte kap om een studioflitser of fotolamp heen. Aan de de voorkant is deze softbox afgesloten met een witte, enigszins doorzichtige doek.  Door deze doek zien we de lamp zelf niet meer maar alle licht wordt door de witte doek afgestraald.


In veel gevallen zijn softboxen vierkant maar softboxen in een ronde of achtkantige vorm komen we in de praktijk ook tegen.

Waarom een softbox?

Een softbox zorgt dat het harde licht van een flitser of lamp verstrooid wordt en daarmee zachter wordt. We vinden ze dan ook vooral in gebruik in een studio. In die studio wordt nogal eens naar model gewerkt en dan een een keiharde directe  verlichting in het algemeen niet fraai en laat het model niet mooi uitkomen.

En dan wordt er in de praktijk nogal eens naar de softbox gegreepen

Risico softbox

Als we met een softbox om een fotolamp werken dan moeten we ons realiseren dat die combinatie zeer heet kan worden. Daar om leent een gesloten softbox zich wat minder voor het werken met lampen maar meer met flitsers.

Bij een flitser is de  warmteontwikkeling een veelvoud kleiner dan bij het gebruik van lampen en het risico van oververhitting is dan ook een stuk kleiner.







 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 



Uit onze overige producten en diensten