woensdag 2 januari 2019

Props

Props


Wat zijn props

Props worden ook wel rekwisieten genoemd bij grotere objecten. Het zijn allerlei attributen die bij een fotoshoot gebruikt kunnen worden om de sfeer ergens op te richten of een bepaald thema goed uit te laten komen.

De amateur moet vaak improviseren

Grotere studio’s hebben vaak enorme voorraden van de meest uiteenlopende zaken die bij allerlei thematische shoots ingezet kunnen worden. Bij amateurs is het in het algemeen meer een kwestie van improviseren, al was het maar omdat die in het algemeen niet alle spullen ergens op kunnen bergen. Overigens heeft dit improviseren voor een ervaren fotograaf vaak nog wel een bepaalde charme.

Let op het bewaren van uw props

Veel props worden natuurlijk niet dagelijks gebruikt maar moeten wel zodanig worden bewaard dat ze niet plat gaan, kreukelen, nat worden of andere zaken waar vooral papier en karton niet lekker tegen kunnen. Bedenk dat dus goed voor u eens lekker in gaat slaan. Want bedenk, een fotograaf ziet altijd en overal props die hij kan gebruiken.

Waar vindt u geschikte props?

Een prima manier om aan geschikte props te komen is een bezoekje aan een rommelmarkt of aan een kringloopwinkel. Hier is tegen zeer geringe bedragen nog wel eens bruikbaars iets is te vinden. Ook marktplaats en de plaatselijke Facebook groepen willen nog wel eens een goede ingang zijn.







 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 



Uit onze overige producten en diensten